Hayatınızın en önemli ve değerli dünlerinden biridir düğün. O gün giyeceğiniz gelinliğin sizin olduğu kadar eşinizin ve yakınlarınızın da hafızalarından silinmeyecek kadar güzel olmasını istersiniz. Her ne kadar gelinlik seçmenin kolay olduğu düşünülse de işler o kadar da kolay değildir. Bir anda o kadar fazla modelle karşı karşıya gelirsiniz ki seçim işi çok yorucu bir hal alır.

Moda mı Rahatlık mı?

Gelinlik seçerken rahat hareket edebilmeyi göz önünde bulundurursanız, işiniz kolaydır. Bir kaç deneme sonrası işiniz bitmiş olacaktır. Gelinliğinizle gözleri doldurmak, görülmemiş ve size özel olması tercihiniz ise modayı takip etmelisiniz. Genel anlamada gelinlikte dantel işlemeli, gipürlü, kabarık, balıkçı, krem renkli, straplez gibi modeller moda olarak sunulmuştur. Fakat zaman içerisinde gelinlikte de 3 boyuta geçiş yapıldı. Şimdilerde yeni evlenecek gelin adaylarının en çok aradıkları modeller arasında 3 boyutlu gelinlikler yer almaktadır.

Üç Boyutlu Gelinlik Nedir?

Son yılların en moda gelinlikleri arasına giren 3 boyutlu gelinliklerin özelliği kumaşa hareket katmak denebilir. Kumaşın dokusuyla ilgili olan bu gelinliklere dokulu gelinlik de denebilir. Aşırı kabarık kumaş ile yapılan gelinliklere şıklık ve zariflik katar. Gelinliğin üst kısmında ya da alt kısmında kabarık (3 boyutlu) kumaş kullanılabilir. Gelinliğe neşe ve zariflik katan bu modeller gönüllerde taht kurmaya başlamıştır. Üç boyutlu kumaşlar, Motifli ve kendinden desenli olmak üzere iki modele ayrılırlar.

Üç Boyutlu Gelinlik Seçerken

Öncelikle vücut hatlarına uygun model seçilmelidir. Üç boyutlu kumaş kullanımı abartılmamalıdır. Gelinliğin etek kısmında üç boyut kullanılıyor ise üst kısmı daha sade olmalıdır. Bu gelinliğe şıklık kazandırır. Üç boyut orantılı kullanılmaz ise göz dolduran fakat kalabalık bir görüntü oluşabilir.